RSS
 

НайтБас или Как автобусът става на бар

27 Aug

nightbusБяхме ученици и се чудехме с кой автобус да се приберем вечер – с последния и да изпуснем партито в дискотеката, или с първия и да рискуваме една седмица бан от излизане.
Руснаците са го измислили – хващаш НайтБас и хич не му мислиш. Вярно, иска предварително запазване, но предполагам са помислили и  за онлайн резервация в последния момент.
В България не сме срещали подобно заведение, освен един познат,  който отиде на абитуриенстския си бал с автобус. Ама онова е друго. Девизът на собствениците на този уникален нощен клуб е Драйв, Дринк и Данс /drive, drink, dance/. Почти като Drink&Drive, ама не съвсем. И онова е друго.

 

nightbus 4nightbus 3Автобусът – бар на колела е неповторимо преживяване. Ако не ви понася да се лангъркате докато пиете, може би ще е по-добре да контролирате чашките. Иначе, предполагам, че московските булеварди са в по-добро асфалтово състояние от Бургаските.

8 години вече Автобус-клуб НайтБар обикаля улиците на Москва. Такъв бар в Бургас няма! Обаче се размечтах! Щом има влакче в Морската градина, защо да няма Автобусен Бар? Нали правят и нова централна спирка. Представих си го – боядисан в синьо и бяло автобус на Бургасбус. Защо синьо и бяло ли – ами цветовете на Бургас. Добре, може и малко лилаво и златно, все пак една част от сърцето и голяма част от инвестициите ми са останали във Великотърновските барове.

 

 

nightbus 2 nightbus 1

 

 

 

 

 

Скъпи ресторантьори и собственици на заведения в Бургас – замислете се! Трябва само да осигурите автобус, техника, DJ, бар с готин барман, шофьор /желателно в трезво състояние/ и няколко микрофона за караоке. Кой не обича да пее през прозореца на автобуса? Оп, като казахме прозорци – уринирането също е важна част от нощната култура. За целта руснаците са предвидили тоалетна в автобуса.

nightbus 11nightbus 10nightbus 9

 

 

 

 

 

 

/снимки и официална информация: nightbus.ru/

 

Tags: , ,

Leave a Reply