RSS
 

Биреното коремче – 8 идеи как да се сбогуваш с него.

12 Mar

Искаш наистина да впечатлиш някой? Или просто да ти е гот да се гледаш в огледалото? Или най-накрая да успееш да се проснеш по корем  в леглото?
Ако твоят случай е подобен, ще ти предложим няколко трика за сбогуване с биреното коремче, което те притеснява.
Както вече се досещаш, необходимо е да направиш някои промени в ежедневието и навиците. Обаче, диетолозите твърдят, че било лесно, веднъж щом започнеш.

Ето ги и най-популярните съвети:

Идея 1. Край с алкохола
Първото и най-очевидно нещо е да забравиш за бирата и какъвто и да било друг алкохол. Консумацията на бира и алкохолни напитки води до бирено коремче по две причини: алкохолът е калоричен и забавя метаболизма.
Това от самосебе си кара човек да качва килограми. Повишава кръвта захар и влияе върху производството на инсулин.
След време, тялото става инсулин – устойчиво. И каквото и да се случи, то не успява да преработи захарта в енергия. От там пък се трупат мазнините.

Идея 2. Намали на приема на захар
Замени сладкото с плодове и зеленчуци. Приеми захарта като враг от тъмната страна, и приеми в лоното на приятелите си пресните зарзавати. Когато ядеш зеленчуци и плодове, даваш на тялото си витамини, минерали, натурални въглехидрати, от които то има нужда. По този начин едновременно имаш енергия. А енергията помага да се отървеш от биреното коремче.

Идея 3. Увеличи Протеините и здравословните мазнини.
Замени нездравите високомастни храни с протеини и здравословни мазнини. Анатемосай телешкото и свинското, и благослови пуешките и пилешките гърди, рибата, ядките, тофуто.

Идея 4. Използвай алтернативни източници на сметана
Замени сметаната с обезмаслено кисело мляко. Ако ти се гризка сиренце, избери такова с малко мазнини.

Идея 5. Изритай пастата, пиците и наситените въглехиднарти от менюто си
Замени традиционните тестени изделия с пълнозърнест, богат на фибри хляб, овесени ядки, ръжена паста. Храната, богата на фибри не само поддържа храносмилателния тракт в добро състояние, но и намаля нивото на холестерол. Дава усещане за ситост, и спира преяждането.

Идея 6. Следи за приема на сол
Солта причинява задържане на вода  в тялото. Макар, че водата не е мазнина, тя все пак има маса. Добавя килограмчета към тежестта ни и причинява надуване, особено в областта около корема.

Идея 7. Пий повече вода
Добро правило е да пиеш около 2 литра вода дневно. Водата помага за промиване на всички части на тялото, като го окуражава да се отърве от всички кофти остатъци, токсини и неполезни вещества. Освен това водата задоволява дневната нужда на тялото от хидратация.

Идея 8. Разпределяне на менюто
Вместо да ядеш 3 пъти дневно, пробвай да хапваш малки порцийки 5-6 пъти на ден. Яденето по няколко пъти дава необходимите дози енергия в правилното време, като така се чувстваш по-малко гладен.

Разбира се, спазването на тези трикчета не е единственият фактор в борбата с биреното коремче. За по-бързи резултати се препоръчва и спортуване или упражнения 3-5 пъти седмично. И  малко кардио, разбира се, за да се изгорят мазнините около коремчето и да се стегнат мускулите.
Комбинирането на упражнения и здравословна храна ще завиши шансовете ти за дълго да се сбогувате с биреното коремче. А това пък ще ти предаде нов по.здрав и готин вид.

Следващата стъпка към успеха е: ?p=229

 

Tags: , , ,

Leave a Reply