RSS
 

Ремонт с четка за тоалетна

28 Jul

Е ли тоалетната най-важната част от едно жилище!?! Колкото и смешен да изглежда въпросът на пръв поглед, я се опитай да си представиш съвременен живот без тоалетна в офиса, тоалетна в апартамента, или тоалетна на всеки етаж от къщата.

Ами дори хотелите с общи бани вече са кът! Отиде си романтиката сънен да объркаш женската с мъжката баня на етажа! Наскоро с приятели категоризирахме най-гнусните и най-приличните тоалетни на ресторанти в Бургас.

Можеш да спиш на дивана, да закусваш в леглото, или да пишеш роман в кафето отсреща, да пиеш бира на терасата. Но когато се стигне до първобитните физиологични потребности, едва ли можеш да си позволиш да използваш друга, освен предназначената за целта тоалетна.

remont i chetka za toiletna 4

 

 

 

 

 

 

 

За съжаление, стандартният размер на тоалетната или санитарния възел в България, най-често съчетание на баня и тоалетна в едно варира в границите small – extra small. Понякога, в състояние на опиянение, или неразположение е удобно, да има стена на 15 см разстояние, на която да подпреш уморена глава и да подремнеш – така няма опасност заспивайки на тоалетната чиния да се кътурнеш и удариш… на където и да залитнеш все ще се натъкнеш на стена.

Този своеобразен Храм на уединението играе огромна роля в модерния живот. Колко гениални идеи са хрумнали, на не толкова гениални хора, сутрин, оставайки сами със себе си! Няма да се учудя, ако така са се зародили и съвременните тенденции за дизайн на банята, ергономичността на тоалетната чиния и десетките вариации на функционалност при пускане на водата.

remont i chetka za toiletna 2

 

 

 

 

 

 

 

 

Ако е дошъл момент за ремонт на апартамент, задължително  трябва да се обърне специално внимание на тоалетната. Изборът на подходящи плочки, мозайка и материали може визуално да увеличи и обогати тоалетната. А спецификата на тоалетната чиния да допринесе за комфорта и удоволетвореността от живота. Звучи странно? Едва ли! Подгряването на седалките в колата отдавна вече е факт. А сега на пазара се предлагат и седалки за тоалетни чинии, които не само се рекламират като самопочистващи, но преценят кога и колко вода да пуснат, затоплят се, подгряват задните части на ползвателя, плюс грижат се за хигиената. Скъпи са, но ако реши някой да се поглези с такава екстра в тоалетната трябва да има предвид две неща: твърде вероятно е количеството приятели, прекарващи повече време в тоалетната му, от самия него да се увеличи. И при началото на ремонт на апартамент, трябва да се предвидят необходимите ВиК и най-често ел. изводи за включване на въпросната седалка.

Друго важно нещо, което свързва ремонт на апартаменти и тоалетни, е когато, най-често майсторът използва тоалетната и банята като място, където да разбърква латекс, излива кофи, мие инструменти и прочее. Всеки ремонт има нужда от такова място. Съгласявам се веднага, че санитарното помещение е най-удобното място, но когато оставяте майстор сам в апартамент да ремонтира, имайте предвид няколко дребни детайли:

Ако при ремонт на апартамент на пода капнат няколко капки латекс, те лесно ще се почистят след като латекса засъхне. Но от тоалетната, или мивката – по-добре е да бъде отмит веднага с достатъчно количество вода, особено, когато латексът е цветен.

Изливането на кофи, в които са били пренасяни строителни материали, разбъркван цимент, лепило за плочки и други е чудесна идея, но моля, не изсипвайте мръсната вода в тоалетната или канала.

Дребният на пръв поглед прах, който е отмит от кофата, която е използвана за по-грубите строително-довършителни работи при ремонт на апартаменти има уникалната способност да се наслоява на дъното на тоалетната чиния, и да слепва… Оставете го да пренощува и на другата сутрин ще се наложи да го раздробявате, с което пък рискувате одраскване на порцелана… След време чертите, от фините драскотини няма да се забелязват, но тоалетната чиния ще се почиства по-трудно.

И ако тоалетна чиния може да се смени лесно при необходимост дори преди другия ремонт на апартамента, то канала на пода, ако бъде запушен красиво, хм.. ами ще се наложи къртене на плочки и замазка. Затова – внимателно, когато изхвърляте и отпадъчни води направо в сифона на пода.
remont i chetka za toiletnaИ моля, ама наистина, от опит говоря – не използвайте стара четка за тоалетна, за да измиете ваничките с латекс, или да разбъркате новата бака латекс преди да преминете към боядисване. Вярно е, че когато човек започне с ремонт на апартамент, ремонт на баня, пребоядисване, или сходна дейност, все се оказва, че нещо липсва, недостига и разходите надвишават предвиденото. И все пак – излезте и потърсете пръчка, четка или поне купете нова четка за тоалетна, ако това е, с което ви е на сърце да разбърквате.

Не отделих внимание на дизайна на тоалетната. По-скоро поразсъждавах върху проблематиката при ремонт на апартамент и тоалетна. Може да е странно и смешно, но горепосочените проблеми са реални, през които лично съм преминала. И четката за тоалетна, да!

 

Tags: , , , , , ,

Leave a Reply