RSS
 

Ремонт на апартамент – 13 основни правила!

18 Jul

remont na apartamenti 4За смелчаците, които дръзнат да започнат сами ремонт на апартамент, добре е да знаете 13те основни правила на ремонта:

Правило 1: Всяка капка боя, случайно отскочила от валяка ще попадне точно в единствената дупка на найлона върху пода.
Правило 2: Всяка случайно залитане от стълбата завършва върху отворена кутия латекс.
Правило 3: Спорът дали цвета на стената в спалнята да е „тропическо синьо” или „прохладно морско синьо” завършва със скандал обратно пропорционален по сила на сходността в двата вида синьо.
Правило 4: Не е вярно, че майсторът няма да се появи на време. Майсторът ще дойде точно в уговореният час и ден за начало на ремонт на апартамента, ще откачи водопроводните тръби, ще открие част от покрива, ще откачи входната врата… а след това ще изчезне за 2 седмици.
Правило 5: Без значение колко баки латекс ще купиш, накрая винаги ще ти трябва още аха, аха ей толкова, за половин стена!
Правило 6: Важните решения се взимат от майстора, винаги, когато за 5 минути сте напуснали полезрението му. Това включва: къде да се монтират дръжките на шкафчетата, къде да се монтират аксесоарите за баня, на коя стена да се прекара контакта, на каква височина ще е окачен телевизора.
Правило 7: Циментовият прах от ремонт на апартаменти, събиран и изхвърлян с чували през другия край на апартамента ще си намери път и ще се озове в най-горното чекмедже под бельото ви. Закон, за който физиката и науката все още нямат единодушно обяснение.
Правило 8: Точно онзи инструмент, който ти трябва винаги липсва.
Правило 9: Телефонът звъни винаги когато си на най-високото стъпало на стълбата, с дрелка в ръка, пробивайки прецизна дупка за полилей… И най-често се оказва грешка.
Правило 10: Когато се налага да си имате работа с ток и електричество, задължително трябва да се снабдите с необходимите пособия: фазомер, специални клещи за рязане на кабел, застраховка живот.
Правило 11: Всяка дребно поправка или частичен ремонт на апартамент ще изглежда всичко останало да изглежда още по-зле. „Не може ли само да сменим дивана?” Може! Но веднъж сдобили се с превъзходния диван, погледът ще бъде привлечен от стария килим. И така… Колко пък може да струва един килим? Сменяме килима… Прибираме се, сядаме на дивана изпъваме крачета на чисто новия мекичък килим… И виждаме издрасканата стена зад телевизора!
Правило 12: Без значение колко време сте предвидили за ремонт, той винаги ще се забави, а накрая при рекапитулацията ще се окаже, че 40% от времето за ремонт на апартамент се прекарали в псувни и благославяне!
Правило 13: Истинският ремонт на апартамент никога не приключва. Той бива прекратен!

И един закон бонус: Най-скъпият материал, изразходван при ремонт на апартамент са нервните клетки! А те, за разлика от изкъртената мазилка не се възстановяват. Затова ако не си сред „бързи, смели, сръчни”-те ентусиасти, мислим, че е разумно да планираш правилно ремонта на апартамента си, и да се довериш на специалисти, които да изготвят проект за дизайн и ремонт на апартамент.
Така печелиш спокойствие, друг, който да си трови нервите с „професионални философи” /любимият ми синонимен израз за майстор/. Спестяваш не само нерви, но пестиш пари, време и семейни скандали.

 

Tags:

Leave a Reply