RSS
 

Как ще ги бием италианците или Лудогорец – Лацио

16 Feb

Докато сме на вълна италианска кухня, италиански ресторанти и какви ли не други италианци в Бургас решихме да затвърдим познанията, като обменим опит с автентични Римляни!
По-малко от седмица остава до епичния сблъсък на нашите приятели от Лудогорец Разград с Лацио.  Искахме Ювентус, но получихме Лацио. Може би това е по-добрият жребий, защото въпреки гейските изпълнения на Джиджи Буфон, все пак Юве са шампион. А Лацио,  е Лацио ще си остане посредствен.
Тръгнахме да стягаме куфарите за Вечния Град. Помислихме, помислихме и си казахме. Ай да бе! Защо да им ходим на крака на Великите Римляни. Нали те ще ни дойдат сами само седмица по-късно!!! Ще гледаме мач в Разград. А Разград е хубав град! Има хубави кръчми и механи в Разград.  Като се поразтърсихме, дори открихме, че има истински италиански ресторант La Pastaria  в Разград!
И така, почнахме да дебнем за билети. И когато билетите бяха пуснати в продажба, какво да видим! И ние като едни „истински фенове на българския футбол”  толкова разбираме, че даже не се усетихме възможно ли е или не мач за Лига Европа да бъде игран на стадиона в Разград. То лицензи, то телевизионни права, то чудеса! Мачът щял да се играе на Националния стадион „Васил Левски”!!!
5840456170_954eb24ee3_oПосле се сетих, че преди 4 години ходих там да гледам националният отбор на България с/у националния отбор на Италия. Пълна скръб. Джиджи Буфон беше малко по-добре тогава, но пак същата скръб. Направихме равен. Добре, че не паднахме. Предвид опита ми с подобни срещи, на които аха отида, аха падаме. Затова започвам да си мисля, че е време да спра да ходя по мачове.
Затова взехме решение! Вместо да ходим да гледаме Лацио – Лудогорец Разград в Рим, и/или седмица след  това  Лудогорец Разград – Лацио в София, защо не останем в Бургас.
Вярно, вече знаем, че има много хубави ресторанти, кръчми и  пицарии в Разград. Също така SOHO bar & dinner Разград задължително трябва да се посети! Но има време. Ще почакаме да се постопли още малко, да дойде пролетта и тогава да тръгнем по ресторанстки и алкохолен туризъм.
А до тогава, вместо да обикаляме из България да гледаме сеир да на италианци, ще останем в Бургас. Ще посетим някой от местните италиански ресторанти или пицария в Бургас, после ще се отбием в Barbossa и там с приятели ще се любуваме на победата на Лудогорец над Лацио.
Най-вероятно в Барбоса ще има и италианци. Лекичко с ирония ще им смигнем и ще им кажем наздраве за победата!

 

Tags: , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply