RSS
 

Биреното коремче било от Бира – да, бе, да!

25 Feb

beer and healthВярваш или не – митът е разбит!
Бирата и твоето бирено коремче имат само едно общо – ТИ.

Умни хора доказали, че стига да пиеш разумно и последователно бира, то здравето ти е гарантирано. Аз това го знам бе! Е, не знаех, че в бутилка бира се съдържали достатъчно много полезни антиоксиданти, фибри, витамини и минерали. Не схващам идеята на всичко това, но очевидно да пиеш биричка е равносилно на това да остаряваш бавно, неусетно почти. Храносмилателната система и метаболизма да са на ниво, всичко това в идеално здраве. Е, какво повече да иска човек.

Скоро ще излезе, че трябва да се смени и наименованието на въпросното досадно бирено коремче. Вместо това може да се нарича портокалово коремче, винено шкембе или защо не – захарна кесийка. Не за друго, но се оказало, че виното, содата, дори портокаловият сок имат повече калории от 100 мл. бира. Това дали важи и за 2 х 500 мл. бира?

Изводите, които аз направих – бирата помага на здравето! Пази костите от остеопороза, поддържа стомашно-чревния тракт в крак и не води до образуване на злокачествено бирено коремче!
Някои от нас го доказаха. Намаляваш храната, увеличаваш количеството бира – ефектът е моментален – пиеш-пикаеш. И така се запазва кръговрата в природата.
А и хайде на бас, че мацките се кефят на малкото сладко шкембенце, което ги топли вечер. Нали все им е студено!

 

Tags: , ,

Leave a Reply