RSS
 

Beck’s първата бира в зелена бутилка!

26 Mar

„Beck’s – ключът е в теб” гласи една реклама. Какъв ключ, че попитат някои. Ами онзи, който държи в ръцете си Апостол Петър, пазител на гр. Бремен. Самото лого  е огледален образ на герба на северногерманския град. Именно там за пръв път през 1873 г. започва производството на една от най-светлите бири.

Компанията е основана от от Лудер Рутенберг, Хайнрих Бек и Томас Май под името Kaiserbrauerei Beck & May o.H.G. През 1875 г. Томас Май напуска компанията, и тя  се преименува на Kaiserbrauerei Beck & Со o.H.G. Днес е позната като Brauerei Beck & Co.

Повече от 125 г. Beck’s се прави по оригиналната си рецепта – бавна ферментация и съхранение при ниска температура.

Оставайки вярна на себе си през годините, Beck’s  се произвежда се по един и същи начин. Използват се 4те ключови природни съставки: два вида пролетен ечемик от южната част на Англия, мая, кристална вода от Ротенбургер Рин и хмел от Халертал, Южна Германия.

Всяка бутилка Бекс е произведена в съответствие с безкомпромисният немки закон за чистотата.

Характерен свеж, леко горчив вкус, преминаващ в мек послевкус. Това е запазеният вкус на Beck’s. 6 майстор-пивовари са посветили работата си до днес, в спазване на това строго наследство.

Строги от към качество, но иновативни от към идеи. Още от основаването си, Beck’s разкрепостяват мисленето си. Първначално бирата се бутилира в местните зелени бутилки за вино. Случва се така, че Beck’s са първите пивовари, използвали зелено стъкло зад а предпазят бирата си. А, самата бира е първата, продавана в зелени бутилки.

Beck’s са първите, които изнасят от Германия бира в метален кег, гарантирайки, че тя ще има същия свеж вкус при пристигането си. И тъй като пивоварната  е разположена край плавателна река, в пристанищен град, то износът й с кораб до всяка точка на света става изключително лесно. Този ключов момент определя бирата да стане международно известна.

Beck’s е немска бира № 1 по обем износ и се продава в над 100 страни. Лицензиран неин производител има дори в Намибия. Пият я в Германия, Обединеното кралство, САЩ, Италия, Австралия, България, Румъния, Русия, Украйна, Сърбия, Черна гора, Китай, Нигерия, Хрватска, Турция, Босна и Херцеговина.

Днес компанията е собственост на Anheuser-Busch InBev. Но запазвайки себе си през годините, Beck’s вдъхновява любителите си да останат верни на себе си, да направят собствен избор и да прегръщат свободата да живеят живота си.

„Остани верен на своите убеждения и следвай своя път в живота” – това е ключът, философията на марката. Космополитни, уверени, със свои идеи за живота са хората, които консумират Beck’s.

 

Tags: , , , , , , ,

Leave a Reply